میگرن چیست؟

میگرن چیست؟

میگرن چیست؟

میگرن چیست و ازچه چیزی نشات می گیرد؟

میگرن چیست؟:میگرن معمولا یک سردرد متوسط یا شدید می‌باشد که به صورت درد ضربان دار در یک طرف سر احساس می شود. این درد کوبنده و ضربان‌ دار معمولا از پیشانی، کنار سر یا اطراف چشم شروع شده و به تدریج بدتر خواهد شد.

میگرن خیلی بیشتر از یک سردرد بد می‌باشد و این بیماری عصبی می تواند درد ضربان دار ناتوان کننده‌ای به وجود بیاورد که می تواند باعث شود فرد روزها نتواند حتی از رخت خواب خود بیرون بیاید. حرکت، نور، صدا و سایر محرک‌ها باعث علائمی مانند درد، خستگی، حالت تهوع، اختلالات بینایی، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن، تحریک‌پذیری، مشکل در صحبت کردن، از دست دادن موقت بینایی و بسیاری موارد دیگر را به وجود بیاورد.

علت ایجاد میگرن چیست؟ این بیماری از چه چیزی ایجاد می شود؟

میگرن چیست؟:به طور کلی دلایل ایجاد میگرن مشخص نمی‌باشد اما ژنتیک و محیط نقش زیادی در ایجاد میگرن داشته و از دیگر علل میگرن می‌توان به عدم تعادل مواد شیمیایی در مغز، از جمله سروتونین که به تنظیم درد در سیستم عصبی کمک می‌کند اشاره کنیم.

اکثر افراد مبتلا به میگرن حملات خود به خودی دارند، به این معنی که ممکن است افراد فعالیت یا حرکتی انجام داده که باعث شروع میگرن شده و یا حتی هیچ فعالیت و حرکتی انجام نداده است. برخی از افراد حملاتی دارند که علت آن قابل شناسایی می‌باشد. هرکسی محرک‌های مختلفی دارد، اما چند عامل رایج وجود دارد که بر تعداد زیادی از افراد تأثیر خواهد گذاشت. محرک‌های رایج عبارتند از: استرس، مصرف برخی مواد غذایی، حذف وعده های غذایی، مشروبات الکلی، خواب زیاد یا خیلی کم، تغییرات آب و هوا یا فشار هوا، تغییرات هورمونی در زنان، ضربه مغزی و آسیب های مغزی.

در حالی که میگرن توانسته افراد را با هر جنسیت، سن، نژاد، قومیت یا پیشینه تحت تاثیر قرار دهد، این مشکل در خانم ها بیشتر شایع می‌باشد. زنان سه برابر بیشتر از مردان با این بیماری زندگی می‌کنند و تحقیقات نشان داده که هورمون‌ها در آن نقش دارند. دختران در اولین قاعدگی بیشتر احتمال دارد حملات را تجربه کنند.

میگرن چیست؟

انواع میگرن به چه صورت می باشد؟

میگرن های کلاسیک:

میگرن های کلاسیک (میگرن پیچیده) با یک علامت هشدار به نام هاله شروع شده و این نوع میگرن که با عنوان میگرن با هاله نیز شناخته شده ممکن است حدود 15 تا 30 دقیقه دوام بیاورد. در اصل هاله‌های میگرنی علائم حسی است که می‌توانند قبل یا هنگام سردرد بروز کنند. آنها توانسته به صورت اختلالات یا احساسات بینایی و جسمی ظاهر شوند و ممکن است نورهای چشمک زن، رنگ ها، الگوی خطوط یا سایه ها را ببینید.

در سردرد میگرن کلاسیک، درد در یک طرف سر یا در هر دو طرف ایجاد شده و همچنین ممکن است احساس خارش یا سوزش یا ضعف عضلانی در یک طرف بدن خود داشته و یا در صحبت کردن یا برقراری ارتباط مشکل داشته باشید.

میگرن‌های معمولی:

میگرن‌های معمولی با هاله شروع نمی‌شوند و به همین دلیل به این نوع میگرن‌ها میگرن بدون هاله گقته و میگرن‌های معمولی ممکن است آهسته تر از میگرن‌های کلاسیک شروع شوند، طولانی‌تر شوند و در فعالیت های روزانه تداخل بیشتری به وجود بیاورند. درد میگرن معمولی فقط در یک طرف سر شما است و میگرن اکثر افراد مبتلا به میگرن از این نوع می‌باشد.

میگرن های بدون سر درد:

میگرن بدون سر درد، که با نام “میگرن خاموش” نیز شناخته شده، ممکن است فرد به جای احساس درد، در آن علائم دیگر میگرن را احساس کند. این بدان معناست که فرد ممکن است درد میگرنی معمولی در اطراف چشم و شقیقه‌های خود نداشته و این نوع میگرن حتی ممکن است شامل هاله باشد. یعنی شامل همان حساسیتی که در میگرن معمولی نسبت به نور و صدا وجود دارد، وجود داشته باشد.

میگرن همی‌پلژیک:

میگرن همی‌پلژیک یا (میگرن نیمه فلجی) یکی از اشکال نادر میگرن می‌باشد که علایم آن شباهت‌های زیادی با سکته مغزی و تشنج دارد یعنی، باعث شده یک طرف بدن شما ضعیف شود، درست شبیه به سکته مغزی. این علائم فقط موقتی است اما، بخشی از حمله میگرن می‌باشد. همانند تمامی میگرن‌ها این میگرن همراه با سردرد شدید، احساس تهوع و نور و صدا گریزی می‌باشد.

در این نوع از میگرن همزمان با سردرد یا کمی پیش از رخداد سردرد علایمی به صورت ضعف موقت، بی حسی و سوزن سوزن شدن و فلج در یک طرف بدن است. این علایم به صورت تدریجی در بدن ایجاد می‌شود و بعد از اتمام حمله میگرنی به به صورت کامل از بین می‌روند. تدریجی بودن، حرکت علایم و حذف کامل علایم از نقاط تفاوت علایم میگرن همی پلاژیک و سکته مغزی می‌باشند.

میگرن شبکیه:

میگرن شبکیه (میگرن چشمی) باعث ایجاد تغییراتی در بینایی شده و از خانواده سردردهای میگرنی محسوب می‌شود به طوری که عملکرد مغز و اعصاب را تحت تاثیر قرار داده و دید افراد را کاهش داده. این میگرن هیچ ارتباط مستقیمی با اجزای چشم نداشته و در اثر اختلالات مغز و اعصاب و سردردهای شدید ایجاد می‌شود که در صورت درمان نکردن به موقع آن این بیماری اثرات جبران ناپذیری در چشم فرد به وجود می‌آورد. در صورت تجربه کردن این نوع میگرن حتما به پزشک مراجعه کنید.

سردردهای یخی:

سردردهای یخی سردردهای میگرنی نیستند و آن ها درد شدیدی را در اطراف چشم‌ها و شقیقه‌های شما ایجاد کرده که این دردهای کوبنده ممکن است به طور مکرر در یک مکان ایجاد شده یا هر بار به نواحی مختلف بپرند. این نوع سردرد ممکن است در هر زمان و بدون هشدار رخ دهد. اگر شما فردی هستید که سردردهای میگرنی دارید، احتمالاً به سردردهای یخی نیز مبتلا می‌شوید.

سردردهای خوشه‌ای:

سردردهای خوشه ای سردردهای میگرنی نمی‌باشند وآن‌ها سردردهای نادری هستند که به صورت الگوهایی رخ داده که به دوره های خوشه‌ای معروف هستند. این دوره‌ها می‌تواند به معنای داشتن سردرد هر روز در یک زمان مشخص به مدت یک هفته یا حتی یک ماه باشند.

سردردهای خوشه ای می توانند بسیار دردناک باشند که آنها معمولا باعث درد در یک طرف سر شما شده و این درد توانسته آنقدر شدید باشد که باعث افتادگی پلک و گرفتگی بینی شود.

سردردهای سرویکوژنیک (سردرد گردنی):

سردردهای سرویکوژنیک سردردهای میگرنی نمی‌باشند و آن ها سردردهایی‌اند که به دلیل بیماری یا وضعیت جسمانی دیگری ایجاد شده که معمولاً یک مشکل در گردن شما هستند. اغلب اوقات، این نوع سردرد می‌تواند با حرکت ناگهانی گردن شما ایجاد شود. همچنین ممکن است پس از اینکه گردن خود را برای مدت طولانی در همان وضعیت نگه دارید، دچار سردرد گردنی شوید. درد می تواند ساعت ها یا روزها ادامه داشته باشد. ممکن است به یک طرف سر یا صورت شما محدود شده باشد.

علائم احتمالی میگرن چیست؟

بینی گرفته

سبکی سر

پوست سر حساس

حالت تهوع یا استفراغ

گردن سفت یا حساس

احساس سرما یا عرق کردن

احساس خستگی و/یا گیجی

اذیت شدن از نور، صدا یا بوها

دردی که با فعالیت بدنی بدتر می شود

تغییر در نحوه دید شما، تاری دید یا نقاط کور

درد شدید ضربان دار یا دردناک مبهم در یک طرف سر یا هر دو طرف

چه چیزی باعث میگرن می شود؟ برخی از محرک های میگرن چه چیزهایی هستند؟

میگرن چیست؟:محققان هنوز همه عوامل ایجاد کننده میگرن را درک نکرده و به نظر می‌رسد که آن ها ممکن است تا حدودی به دلیل تغییرات در سطح یک ماده شیمیایی بدن به نام سروتونین ایجاد شوند. سروتونین نقش های زیادی در بدن دارد و بر رگ‌های خونی تأثیر می‌گذارد.

وقتی سطح سروتونین بالا باشد، رگ‌های خونی منقبض شده و هنگامی که سطح سروتونین کم می‌شوند، رگ‌های خونی منبسط می‌شوند (متورم می شوند). این تورم می‌تواند باعث درد یا مشکلات دیگری شود. علت دیگری که در حال مطالعه می‌باشد این است که سردردهای میگرنی همراه با الگوی گسترش فعالیت الکتریکی در مغز می‌باشد.

برخی از تحقیقات نشان داده که میگرن ممکن است یک عامل وراثت باشد، به این معنی که ممکن است در خانواده ها ایجاد شود. محققان برخی از ژن‌های مرتبط با میگرن را شناسایی کرده و آن‌ها مطمئن نیستند که چرا این ژن ها بر برخی افراد بیشتر از دیگران تأثیر می گذارد. بنیاد میگرن آمریکا گزارش داده که اگر یکی از والدین شما میگرن داشته باشد، به احتمال 50 درصد شما نیز دچار میگرن خواهید شد. اگر هر دو والدین شما میگرن داشته باشند، شانس شما تا 75 درصد افزایش پیدا می‌کند.

 

به طور کلی عواملی که بیشتر محرک میگرن هستند به شرح زیر است:

استرس عاطفی:

استرس عاطفی یکی از شایع ترین محرک های سردردهای میگرنی می‌باشد که در طول رویدادهای استرس زا، مواد شیمیایی خاصی در مغز برای مقابله با موقعیت آزاد می‌شود. انتشار این مواد شیمیایی می‌تواند باعث میگرن شود. سایر احساسات مانند اضطراب، نگرانی و هیجان می‌توانند تنش عضلانی را افزایش بدهد و رگ‌های خونی را گشاد کنند. که می‌تواند میگرن شما را شدیدتر کنند.

نخوردن یک وعده ی غذایی:

در برخی از افراد به تعویق انداختن یک وعده غذایی به معنایی دیگر غذا نخوردن، نیز ممکن است باعث سردرد میگرنی شود.

مواد نگهدارنده موجود در غذاها:

میگرن چیست؟:حساسیت به مواد شیمیایی خاص و مواد نگهدارنده موجود در غذاها از غذاها مانند پنیر کهنه، نوشیدنی‌های الکلی، شکلات و افزودنی‌های غذایی مانند نیترات‌ها (موجود در پپرونی، هات داگ) و غذاهای تخمیری یا ترشی ممکن است عامل تحریک تا 30 درصد از میگرن باشند.

 

مصرف کافئین:

مصرف بیش از حد کافئین یا ترک کافئین می‌تواند باعث سردرد شده و در زمانی که سطح کافئین به طور ناگهانی کاهش می‌یابد. به نظر می‌رسد رگ‌های خونی شما نسبت به کافئین حساس شده و زمانی که آن را دریافت نکنید، ممکن است دچار سردرد بشوید. گاهی اوقات کافئین توسط ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی برای کمک به درمان حملات حاد میگرن توصیه شده، اما نباید به طور مکرر مورد استفاده قرار گیرند.

تغییرات هورمنی در خانم‌ها:

میگرن در خانم‌ها در حوالی دوره قاعدگی آنها شایع‌تر می‌باشد و کاهش ناگهانی استروژن که باعث شروع قاعدگی می‌شود نیز می تواند باعث میگرن می‌شود. تغییرات هورمونی همچنین می‌تواند با قرص‌های ضد بارداری و درمان جایگزینی هورمونی ایجاد شود. میگرن معمولا بین بلوغ و یائسگی بیشتر می‌باشد زیرا این نوسانات استروژن معمولاً در دختران جوان و زنان یائسه رخ نخواهد داد. اگر هورمون‌های شما عامل قوی در میگرن شما هستند، ممکن است پس از یائسگی سردردهای کمتری داشته باشید.

 

فروشگاه تجهیزات پزشکی فارماکومد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *