کاربردهای دستگاه نوار قلب

کاربردهای دستگاه نوار قلب

کاربردهای دستگاه نوار قلب :

کاربردهای دستگاه نوار قلب : یکی از دستگاه‌های بسیار مهم در تشخیص و درمان بیماری‌های قلبی، دستگاه نوار قلب (الکتروکاردیوگراف) می‌باشد. پزشکان و تکنسین های تشخیص بیماری‌های قلبی، در هنگام تفسیر داده های نوار قلب، به نواری نیازمند‌اند که هر چه با دقت تر، اطلاعات مربوط به ضربان و ساختار قلب را، ثبت کند. بنابراین کیفیتِ دستگاه نوار قلب از مهم ترین مسائلی می‌باشد که پزشکان را در راستای تشخیص بهتر کمک کنند .

در این مقاله از مقالات مطب عرضه کننده انواع لوازم و دستگاه های تخصصب پزشکی و دندانپزشکی به بررسی کارکرد دستگاه نوار قلب و معرفی ویژگی‌های این دستگاه‌ها را توضیح می‌دهیم.

 

آزمایش نوار قلب چیست؟

نوار قلب (ECG) یک آزمایش ساده که اکثراً برای بررسی ریتم قلب و فعالیت الکتریکی قلب فرد،استفاده می‌کنند. از سنسور‌های متصل به پوست برای تشخیص سیگنال های الکتریکی تولید شده توسط قلب در هر بار ضربان قلب استفاده می‌کنند. این سیگنال‌ها توسط دستگاه نوار قلب (الکتروکاردیوگراف) ضبط شده و توسط پزشک بررسی می‌کنند تا غیرعادی بودن یا نبودن را بررسی کنند.

نوار قلب ممکن است توسط یک متخصص قلب (قلب و عروق) یا هر پزشکی که فکر می کند ممکن است در قلب فرد مشکلی وجود داشته است، از جمله پزشک عمومی، درخواست کنید. آزمایش نوار قلب را می‌توان توسط یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی آموزش دیده در یک بیمارستان، یک کلینیک یا حتی در مطب یک پزشک عمومی انجام دهید. باید به این نکته توجه کرد که نوار قلب (الکتروکاردیوگراف) با اکوکاردیوگرام، یعنی اسکن قلب، یکسان نمی‌باشد.

 

نحوه انجام کار توسط دستگاه نوار قلب به چه شکل است؟

چندین روش مختلف برای انجام نوار قلب است که به طور کلی، آزمایش شامل اتصال چند حسگر کوچک و چسبنده به نام الکترود به بازوها، پاها و سینه است که اینها توسط سیم به دستگاه ضبط ای کی جی متصل می‌کنند. برای آمادگی در آزمایش نیازی به انجام کار خاصی نمی‌باشد.

شما می توانید به صورت عادی از قبل غذا بخورید و مایعات بنوشید و قبل از اتصال الکترودها، معمولاً باید لباس بالایی خود را بیرون آورده و شاید نیاز باشد که سینه شما تراشیده یا تمیز کنید. هنگامی که الکترودها در محل قرار گرفت، ممکن است یک لباس بیمارستان به شما بدهند تا بتوانید خود را بپوشانید. این آزمایش معمولاً فقط چند دقیقه طول می‌کشد و می توانید به زودی به خانه بروید یا به بخش بروید.

 

استفاده از دستگاه نوار قلب (لکتروکاردیوگراف) ممکن است برای بیمار خطری به همراه داشته باشد؟

الکتروکاردیوگراف ها آزمایشاتی ایمن، غیرتهاجمی و بدون درد را انجام می‌دهند و تقریباً هیچ خطر خاصی ندارند. توجه به این نکته الزامی است که الکترودها (وصله‌های چسبنده) که حسگرها را به قفسه سینه شما متصل کرده، برق گرفتگی ایجاد نخواهند کرد. ممکن است در محل اتصال الکترودها، به صورتی بسیار خفیف تحریک پوستی ایجاد بشود که این تحریک نیز به خاطر آن است که اگر از خمیر یا ژل برای اتصال الکترودها استفاده شده، ممکن است فرد به آن واکنش آلرژیک بدهد. این تحریک ها معمولاً پس از برداشتن وصله ها، بدون نیاز به درمان از بین خواهند رفت.

 

الکتروکاردیوگراف یا دستگاه نوار قلب چیست؟

نوار قلب استاندارد ای کی جی یکی از مطالعات پزشکی می‌باشد که معمولاً در ارزیابی بیماری‌های قلبی عروقی استفاده می‌شوند. این مهمترین آزمایش برای تفسیر ریتم قلب، تشخیص بیماری های نظیرِ ایسکمی میوکارد و انفارکتوس، همچنین شناساییِ ناهنجاری

سیستم هدایت قلب، سندرم های طولانی کیوتی، ناهنجاری های دهلیزی، هایپرتروفی بطن، پریکاردیت و سایر عملکردهای قلب می‌باشد.

دستگاه نوار قلب و اصطلاحات مربوط به آن، در بسیاری از بیمارستان‌های جهان، مرجعی برای تشخیص انواع بیماری‌های می‌باشد.

به دستگاهی که این آزمایش را انجام دهد، دستگاه نوار قلب یا الکتروکادیوگراف می‌گویند. دستگاه نوار قلب وسیله ای است که تکانه‌های الکتریکی قلب را ثبت کرده و از طریق ثبت این تکانه‌ها می توان ریتم قلب، اندازه محفظه و ضخامت عضله را ارزیابی

کنید.

مجله پزشکی فارماکومد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *