بهترین زمان و نحوه استفاده فشارسنج

بهترین زمان و نحوه استفاده فشارسنج

بهترین زمان و نحوه استفاده فشارسنج: 

بهترین زمان و نحوه استفاده فشارسنج:فشار خون بالا زمانی می‌باشد که نیروی جریان خون در رگ‌های خونی به طور مداوم، بیش از حد بالا باشد و این مشکل علاوه بر افزایش فشار بر شریان‌ها و اندام‌ها، خطر ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق، حمله قلبی و سکته را نیز افزایش می‌دهد. فشار خون نرمال باید کمتر از 90/140 میلی متر جیوه برای افراد عادی و کمتر از 90/130 میلی متر جیوه برای بیماران دیابتی باشد، و سنجش فشار به آسانی از طریق دستگاه‌های خانگی امکان پذیر می‌باشد. از این رو پزشکان، کنترل منظم فشار خون را به افراد بالای 55 سال توصیه می‌کنند. اگر شما هم به دنبال یک راهنمای جامع برای خرید دستگاه فشارسنج می‌باشید، این مقاله کاربردی از سایت فروشگاه تجهیزات پزشکی «فارماکومد» را مطالعه بفرمایید.

 

چقدر درمورد دستگاه فشارسنج می‌دانید؟

دستگاه فشارسنج برای اندازه گیری دو وضعیت فشار خون سیستولیک و دیاستولیک به کار رفته، و از دو بخش اصلی کیسه هوا (کاف) و یک دستگاه نظارتی برای اندازه گیری فشار این کیسه، تشکیل شده که امروزه سه مدل از این دستگاه‌ها در بازار موجود می‌باشد:

 

فشارسنج جیوه ای:

این نوع دستگاه فشارسنج، فشار خون را با استفاده از ستونی از جیوه اندازه گیری کرده که معمولاً به دلیل دقت بالای این نوع فشارسنج، آن‌ها را به عنوان «استاندارد طلائی» در نظر گرفته‌اند و در مراکز درمانی از این فشارسنج‌های جیوه‌ای برای تعیین فشار خون و همچنین کالیبراسیون سایر انواع فشارسنج،مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

بهترین زمان و نحوه استفاده از دستگاه فشارسنج

فشارسنج عقربه ای:

همانطور که از اسم این دستگاه مشخص می‌باشد، فشارسنج‌های عقربه‌ای با استفاده از یک صفحه دایره‌ای گرد عقربه دار، میزان فشار خون را نشان داده و جزو انواع ارزان قیمت و با دقت بالای این دستگاه می‌باشد. فشارسنج‌های عقربه ای دو مدل ایستاده و دستی داشته که نوع دستی برای مصرف خانگی، انتخاب مناسب‌تری می‌باشد.

 

بهترین زمان و نحوه استفاده از دستگاه فشارسنج

فشارسنج دیجیتال:

دستگاه فشارسنج دیجیتال، دو مدل صفحه دیجیتال و صفحه اندروید را شامل شده و به علاوه، این فشارسنج‌ها، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به صورت دو عدد نشان می‌دهند و کاملاً خودکار می‌باشند؛ به همین دلیل هم برای استفاده در منزل به خصوص برای افراد مسن، بسیار کاربردی و محبوب است.

 

بهترین زمان و نحوه استفاده از دستگاه فشارسنج

 

چگونه در خانه فشار خون خود را اندازه بگیریم؟

به طور کلی برای اندازه گیری فشار خون به وسیله یک دستگاه فشارسنج، به این ترتیب است:

ساعد خود را روی یک میز یا بالشتک قرار دهید و سعی کنید بازوی شما همراستا با سطح قلب‌تان باشد.

پشت خود را به دیوار یا پشتی صندلی تکیه دهید و پاها را صاف روی زمین قرار داده و به خاطر داشته باشید که چهار زانو ننشینید و اگر روی صندلی نشسته‌اید، پاهای خود را روی هم نیندازید! البته وضعیت خوابیده نیز برای سنجش فشار خون، مناسب می‌باشد.

بازوبند یا مچ بند هوا را مستقیماً روی پوست قرار داده و از بستن آن بر روی لباس خودداری کنید.

مرحله خواندن فشار درمورد انواع مختلف دستگاه فشارسنج، متفاوت می‌باشد و درادامه توضیح خواهیم داد

همیشه فشار خون خود را همراه با زمان بررسی آن یادداشت شود چون به این ترتیب می‌توانید از میانگین فشار خون خود، و زمان‌هایی که فشار شما بالا بوده، مطلع باشید.

اندازه گیری میزان فشار خون به کمک دستگاه‌های دیجیتال

در این دستگاه‌ها،کاف را روی بازو یا مچ دست خود بسته، دکمه استارت را فشار داده و منتظر نمایش اعداد فشار خون بالا و پایین، روی صفحه نمایشگر باشید.

 

اندازه گیری میزان فشار خون به کمک دستگاه‌های جیوه ای:

بهترین زمان و نحوه استفاده فشارسنج:ابتدا سر استتوسکوپ را روی رگ بازو گذاشته و سپس کاف را بالای چین‌های بازو و روی سری استتوسکوپ بگذارید. توجه داشته باشید که کیسه هوای دستگاه‌های جیوه‌ای به صورت دستی پر شده، بنابراین با فشردن پوآر، بازوبند را تا حدود 160-150 میلی متر جیوه باد کنید.

به محض شنیدن اولین صدای ضربان قلب، که این ضربان را در جیوه درون ستون هم مشاهده می‌شود، عدد همراستا با جیوه را بخوانید. همچنان به صدای ضربان قلب گوش داده و منتظر کند شدن صدا و پایین آمدن جیوه در ستون باشید. فشار پایین همزمان با قطع شدن صدای ضربان قلب در گوش شما می‌باشد و در این زمان نیز عدد همراستا با سطح جیوه را بخوانید.

 

اندازه گیری میزان فشار خون به کمک دستگاه‌های عقربه ای:

دستگاه فشارسنج عقربه ای، شبیه به فشارسنج جیوه‌ای عمل می‌کنند؛ با این تفاوت که برای مشاهده اعداد مربوط به فشار باید پس از پر کردن کاف، سوپاپ پوآر پمپ کننده هوا را شل کرده تا هوا به آرامی و به صورت یکنواخت خارج شود. در این حالت همزمان که به دقت به کمک استتوسکوپ منتظر شنیدن صدای قلب هستید، به عقربه در حال حرکت توجه کنید و همزمان با شنیدن اولین ضربان قلب و همچنین آخرین ضربان در گوش خود، به کمک عقربه، فشار‌های سیستولیک و دیاستولیک را بخوانید.

 

بهترین زمان استفاده از دستگاه فشارسنج:

برای اندازه گیری فشار خون خود، نکات زیر را در نظر بگیرید:

پیش از استفاده از دستگاه فشارسنج، حداقل 5 دقیقه استراحت کنید؛ زیرا فشار خون اندازه گیری شده در زمان استرس، ممکن است بالاتر برود.

بلافاصله پس از ورزش و انجام فعالیت‌های فیزیکی، فشار خون خود را اندازه گیری نکنید.

حداقل 30 دقیقه پس از مصرف کافئین، سیگار، قلیان و… از دستگاه اندازه گیری فشار خون استفاده کنید.

حداقل 2 بار در روز فشار خون خود را بگیرید؛ یک بار صبح‌ها و قبل از مصرف دارو و دفعه دوم عصرها، قبل از میل کردن شام.

 

نکاتی برای انتخاب یک دستگاه فشارسنج مناسب:

اگر تصمیم به انتخاب یک دستگاه فشارسنج خانگی دارید، با توجه به تنوع بالای محصولات موجود در بازار، نکات زیر را در هنگام خرید توجه بفرمایید:

 

سایز کاف:

سایز بازوبند یا مچ بند بادی (کاف) معمولاً استاندارد است و برای اکثر افراد مناسب می‌باشد. با این حال اگر بازوهای بزرگ یا کوچکی دارید، باید دستگاهی انتخاب بگیرید که کاف قابل تنظیم داشته باشد.

دور بازوی 22-18 سانتی متر که به عنوان کاف کوچک

دور بازوی 32-22 سانتی متر که به عنوان کاف متوسط

و دور بازوی بالای 32 سانتی متر که نیازمند یک کاف بزرگ می‌باشد.

توجه داشته باشید که مانیتورهای دور مچ دست معمولاً یک سایز بیشتر نیست.

 

نحوه نمایش اعداد در صفحه نمایشگر:

برای خرید دستگاه فشارسنج دیجیتال، باید خواندن اعداد و استفاده از دکمه‌ها و مانیتور نمایشگر برای شما آسان باشد و در نظر داشته بگیرید که عموماً فشارسنج‌هایی با کاف بازویی، صفحه نمایش بزرگ‌تری نسبت به انواع مچی  هست. همچنین بعضی از این دستگاه‌ها نتایج را با صدای بلند نیز قرائت می‌کنند.

قیمت:

با توجه به اینکه دستگاه‌های گران قیمت‌تر، لزوماً دقیق‌تر نیز نمی‌باشند، یکی از معیارهای مهم در خرید یک دستگاه فشارسنج مناسب، قیمت این محصولات می‌باشد.

حافظه:

برخی از انواع این دستگاه‌ها، دارای حافظه جانبی می‌باشند و توانسته تا چند عدد فشار خون را همراه با زمان و تاریخ سنجش آن، ذخیره کنند. به علاوه امروزه انواع جدیدتری نیز در وارد بازار است که می‌توانند به تلفن هوشمند یا لپ تاپ شما نیز متصل شده و اطلاعات مربوط به فشار خون را به دستگاه مورد نظر انتقال دهند.

 

فروشگاه تجهیزات پزشکی فارماکومد

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *